NY BLOGG

HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE
HTTP://PONNYPUCKON.BLOGG.SE

Emilia & Michelle - L:C

Emilia & Luxus:


Michelle & Zorka


Anledningen till att det inte vart så många på Luxus är att det var funktionärer, hinder men framförallt hästar ivägen när jag fotade...

Kommer fler bilder imorgon ;)


Brunette 14/4*

Åkte till Vreta och tränade banhoppning, typ pay and learn. På framridningen galopperade jag fram henne ordentligt, men hon envisades ändå med att stanna och vägra gå! Men tillslut gick det bra. Faan vad vi måste konditionsträna säger jag bara! Hon måste även börja lyda mina hjälper bättre.

Jag hoppade fram på krysset, hon klippte det lätt som en plätt så vi gick direkt på räcket. Jag minns inte men jag tror jag kom 2 gånger. 1 gång på 60 och 1 gång på 90. Efter det hoppade jag oxern, den låg på ca 70cm. Hon klippte den snyggt och sedan höjde vi till 90. Där kom hon galet ett språng och hoppade för nära så jag tog det en gång till. Försäkte bara hålla om och driva framåt det sista biten. Jag fattade inte varför hon stannade!? Jag tog det igen och då hoppade hon jättefint. Men hon var svettig och trött så det var väl därför. Solen lyste rätt in i paddocken.

När vi kom in på banan kändes hon piggare. Det var svalare där inne och ingen sol som lyste in. Det var hinder nummer 1-9. På första hoppa hon jättefint. Resten av banan tappade jag takten och rytmen så vi kom fel på många hinder, väldigt näta, men inte för farligt nära. Det var som en träning på 15 minuter kan man säga. Jag skulle hoppa om 3 och 4 som var på en båge på långsidan(Ni kommer fatta när ni ser filmen) och kombination 5a och 5b som låg på långsidan. Hade jättefin galopp och rytm nu så det var inga  problem. kom kanske liiiite för nära på 3an men sedan var det inga problem och resten flöt på bra utan att jag kom fel på hindrerna.

Jag är väldigt nöjd äver ritten idag. Stolt över både Bruttan och mig. Brunette för att hon kämpade och kom rätt och höll en fin och jämn galopp. Och mig för att jag inte halvstod upp utan satt ner.



Film

Film på "träningen/banhoppningen" kommer i eftermiddag/ikväll :)

För små stövlar

Nu har jag snart haft dessa stövlar i ett år. Dom är redan för små men jag växer ju, och det är det dom är problemet. Stövlarna ger absolut inget stöd! Dom är nästan 5cm nedanför knäskålen, vilket är alldeles för litet!

Det är därför jag ska köpa tretorn, för dom har jag tjatat och längtat efter länge! Kollade på De Niro stövlar på Cheval.. Jag har precis övertalat mamma och pappa att köpa ridstövlar för 3000. Då vill dom nog inte köpa några för det dubbla priset. Annars är dom ju så oerhört snygga!

Men tretorn är snyggt det med :)


De 2 böjda sträcken - Mitt knä och min knäskål.
Det raka sträcket - Där stöveln borde vara. Alltså där den ska vara vid knäskålen. Från sidan(Det lilla uppskjutningen eller vad man ska säga) ska den vara ca 2-3 cm över knät.

Detta var i vintras. Nu har dom blivit ännu mer för korta. Någon som är intresserad av att köpa dom?? Strl 37

Luxus 14/4

asså sorry för sääämst update, men har helt enkelt inte haft tid och lust till att blogga. Men kände att de kanske var dags med ett litet tråkigt inlägg :)

Hoppträning idag då. Det gick super!!! När jag red fram så var han lite stel och så men efter vääldigt kort tid så mjuknade han upp och blev som en gud. Jätte mjuk i munnen oså vidare..

Vi började med att hoppa ett hinder på en volt med en galopp-bom innan och en efter. I höger varv gick det jätte bra, han landade i rätt galopp och var fin och mjuk. Däremot gick det inte lika bra i vänster varv, han landade inte i rätt galopp (vilket han har svårt för i vänstergalopp) och det kändes typ klumpigt och dant, men fick massa tips av tränaren så efter ett tag började han landa i rätt galopp och då kändes det mycket bättre! duuktig häst :)

Hoppade sedan en kort bana, gick jätte bra och johan (tränaren) höjde upp ganska mycket, och asså han hoppade så j*vla fint med myyycket rygg osv, han hoppade mig nästan ur sadeln haha:)

min ponny är verkligen vääärldens bästa!!!! <3

På söndag är det tävling i söderköping, ska bara hoppa LC - LB, LB:n är mountain horse cup :) stilbedömning.
Inez följer även med och tar kort med sin systemkamera, tävlingen är ute, weeeeeeeeeeei! :)




Snart är dom mina <3


Emilia vart skitsur på mig för att jag ska köpa domhär! Men jag kollade på De Niro stövlarna och ska jag ha en ny ridväst och hjälm ska jag nog inte köpa ridstövlar för 6000:-

Så det blir dessa :) Snart är dom mina :D

Bra träning :)

Felfri. Det var typ träningshoppning. Det gick super och Bruttan var framåt och hoppade jättebra. Blev en 90-runda som gick super som sagt :D Jättenöjd över Skrutten <3 "mobilblogg" //Inez

För mycket av det goda..

..kan vara helt underbart!





Brunette 13/4

Markarbete i paddocken blev det idag :)

Red med 3 travbommar vid M och 3 vid F. Mellan dom hade jag tvp koner som jag skulle göra halt emellan. Ibland tog jag även ett varv på stora mittvolten. Det gick bra, men Bruttan ville inte stå still. Repeterade samma sak fast i galopp. Gick bra även där.

Red lite dressyr på slutet och gjorde henne mjuk. Avslutade med att trava i låg form med mycket böjning på serpentinerna. Hon var lite snabb och ville springa iväg så det gick väl sådär. I helhet var hon ganska fin.

Tagga 2 90-klasser i Vreta imorgon! Film kommer förhoppningsvis! :D






De 2 övre är L:C(80cm) i Söderköping. 6 placerad  :DDDDD<33333

Brunette 12/4

Dressyr i paddocken. Red mycket volter, serpentiner och skänkelvikningar för att göra henne mjuk. Hon var himla fin! Bara lite hård i munnen, men det får jobbas bort. I början travade jag i ganska låg form och även på slutet när jag travade av.

När jag red "på riktigt" på slutet gjorde jag en övning där jag skulle gå på A/C-volten, flytta henne inåt på en liten volt och sedan flytta bogen ut på spåret igen. Det är lite svårt att förklara men det gick bra :)

Red även en solfjäder av bommar. Hon var lite seg med det gick bra i alla fall. Red i både trav och galopp. Hon var snäll, framåt och duktig idag :)


Dandy 11/4

Red Elviras D-ponny Munsboro Dandy idag. En jättefin häst som verkligen är känslig för hjälper och absolut supersnäll! Grymt roligt att rida!

Nu till saken. Red galopprogrammet i sommar-hagen. Danne vart jättetrött och flåsade som bara den så vi körde som vanligt de första 4 gångerna och de 2 sista gångerna tog 2,5 minut galopp istället för 3 och skrittade 2 minuter i stället för 1. Han fick också en rejäl avskrittning. Red i ca 30 minuter.


Danneman ;D


LB i Överum i somras med Elvira :)

Brunette 11/4

Kände igenom henne på ridbanan. Kändes fin och hon var faktiskt ganska mjuk. Red barbacka i ca 25 min.


Brunette 8-10/4*

Vila pga sömstucken.

Lite av varje

Så bra vi uppdaterar!? Men måste göra läxor, rida ponnys oså. Så det får vänta. Först skola, sen ponnys och sen dator/blogg.

Förresten ska jag på Clear round/träningshoppning på Vreta. Ska hoppa 90+90. Nästa clear round om det blir någon blir 90+100.

Mina annars anmälda tävlingar är 22/4, L:D/70cm & L:C/80cm i Tollstad. Första är Clear Round och L:C är Avantia Fritid Cup. L:D hoppar jag som förklass eftersom det bara fanns det. Sen är det 30/4 i Skogslotten, L:C/80cm & L:B/90cm. L:C är andra kvalet till Avantia Fritid Cup och L:B är en vanlig A:0+A:0.

Fina random cheyer



rubrik

Godmorgon alla! :)

Nu så väntar jag på inez för jag ska med hennes familj till simhallen.
Efter det så får jag se hos vem vi hamnar men vi ska nog iaf hem till mig och ta kort på lussebullen och mig med inez systeeemkameeeera :)
hörs senare ! :)



I brist på bloggande

Laddar jag upp en bildbomd på min älskling(och mig..)











Brunette 7/4

Vila pga sömstucken


Gammal bild men dock SÅÅÅÅÅÅÅ vi! Igga näsan som ser böjd ut och håret som inte syns! Varför kan jag inte vara normal! GUD, GE MIG ETT SVAR! ELLER ETT TECKEN! D:

Köplista 2011

De första sakerna som ska köpas i år.


Allt sket sig!

Tävlingssäsongen sket sig! Först Grönt kort som jag skulle ha tagit förra året 1 gång! Nu vart det 5 gånger 5 timmar varje gång. Det skulle ha börjat det 21 Januari. Okej, right. Då hinner jag väl till säsongen börjar? Skjuta upp en vecka? Okej, hinner nog i alla fall. Börjar den 13/3! Omprovet gör jag den 2/4. Grönt kortet tar kanske 1 vecka att lösa in. 9/4. Lösa licens. Grönt kortet har inte kommit in än, vilket innebär att jag inte ens har löst licens än! Fine, det kan jag vänta med, kan ju liksom ändå träna så jag kan börja på L:C & L:B.

Bruttan får en tappsko. Märks inget på henne och hovslagaren kommer och sätter på nya skor. Brunette blir sömstucken och halt/öm. Måste vila i ca 3-4 dagar. Jag hade ju tänkt starta L:A innan sommaren.. Det sket sig.. Allt sket sig..

anmälda tävlingar


kanske inte ser så bra men jag ska till
söderköping 17/4
LC - LB mountain horse cup regional

Tollstad 25/4
LB - LA påskhoppet regional

nu anmälde jag till:
Heda 21/5
LB mountain horse cup - LA regional
22/5
LA - LA ackumulator med joker nationell






Luxus 5/4

Självklart hade ju Luxus trampat av sig en framsko när vi tog in han, så han fick bara skrittas litegrann idag, vill inte riskera något och hovslagaren kommer ändå  och ska sko alla hästar torsdag morgon. Eftersom jag skulle rida Undercover idag med så skrittade Jennifer Luxus medan jag red UC.
Det gick jätte bra, UC har lite stötig galopp eller vad man ska säga, lite ojämn typ så det är ganska svårt att hitta takten och sitta ner i galoppen och så men det gick mycket bättre idag, nu när jag har ridit honom några gånger har jag börjat slappna av mer så då är det lättare att sitta ner och följa med utan att vara stel som en pinne. Jag gjorde mycket galopp ombyten och så travade jag över bommar. Gick jätte bra!

Blir bara att Luxus får skrittas imorn med, sen är det hoppträning på torsdag. :)



SAKNAR SOMMAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Brunette 5/4

Red markarbete/dressyr i paddocken. Först skrittade jag fram henne och jobbade lite i skritt i ca 15 minuter. Sen skulle jag galoppera igång henne direkt, men hon var seg så det gick inte på typ 10 minuter x) Men sen gick det också då var hon duktig. Red lite upphöjda bommar precis som Emilia gjorde igår. Bom - Studs till upphöjd bom - Galoppsprång - Upphöjd bom. Hon var duktig och hon kom fel bara ca 3 gånger.

Sedan övade jag på att byta galopp över en bom. Det gick sådär. Hon bytte galopp 1 gång, annars bytte hon mest bara med frambenen. Men jag nöjde mig med det. Sedan övade jag på att göra halt efter bommen. Det gick bra. Hoppade även en hinder 2 gånger, 1 i galopp. Gick sådär att göra halt efter. Kom i trav nästa gång och då gjorde hon halt nästa direkt!

Brunette var jätteduktig idag och jobbade fint när jag jobbade med formen oså. Red i 1 h.


Molly får stå för bilden :)


bakat....

..BROWNIE-MUFFINS MED MARSMALLOWS OCH CHOKLADBITAR I!!!!!!!!
mumssssssssssss


ser godare ut irl


Outfit


Schabrak - Schockemöhle Sports
Hjälm - Charles Owen
Boots - Catago Metallic
Pannband - Swarovski
Stigbyglar - JIN Stirrup
Stövlar - De Niro

Luxus 4/4

Förlåt för säääääääämst update för från min sida, men jag har vart och firat mormor i helgen som bor i Kungshamn på västkusten, och så har jag pluggat massor oså. Men idag red jag iaf på ridbanan.

Han var jätte mjuk enda från början och jätte fin, lyssnade på hjälperna jätte bra och så.
Jag red lite markarbete idag, med travbommar med en upphöjd bom i mitten och sen galopperade jag över ett ''sockerbits hinder'' haha på en volt och sen red jag lite som på en 8a och bytte varv över ''hindret''. I början fattade han inte att han skulle byta varv, eller jag är dålig på att visa honom det i tid men han fattade ganska snabbt och då gick det bra.


Sedan övade jag också på att komma i galopp och vända upp i mitten av kortsidan och galoppera halva ridbanan och göra halt på mitten av ridbanan ( vid X ) och sedan fatta galopp igen och rida åt olika håll varje gång. I början gick det inte alls bra och han var som en spagetti och gick inte alls på ett rakt spår som det var meningen att jag skulle träna på. Och så ville han gärna ta några travsteg innan han började galoppera och ibland börja backa när jag gjorde halt men allt eftersom så gick det bättre och bättre och tillslut gick det jätte bra så då slutade jag med den övningen. Sedan galopperade jag av i lätt sits och lät han galoppera fram i en låg form. I slutet var han jäääätte mjuk i munnen och så :) duktig hest. Red i lite mer i 1h då jag skrittade av längs hagarna :)


bilden är inte från idag


Bara för att

Hästen;
Namn - Brunette
Ålder - 1999, fyller 12
Mankhöjd - 139.5
Färg - Brun
Ras - New Forest/Welshponny
Ägare - Jag :)
Född i - Skåneland ;)

Tillsammans har ni;
Hoppat - Självklart!?
Dressyrat - Yes
Ridit i skogen - Jaa
Ridit voltige - Nope
Tävlat - Japp
Badat - Nej 
Gosat - Alltid
Skrittat ut barbacka - Jaa<3

Har ni;
Tävlat LD - Ja
Tävlat LC - Ja
Tävlat LB - Ja
Tävlat LA - Nej
Tävlat MSV B - Nej
Tävlat MSV A - Nej
Tävlat div. III - Nej
Tävlat div. II - Nej
Tävlat div. I - Nej
Tävlat elitallsvenskan - Nej
Placerat er i LD - Ja
Placerat er i LC - Ja
Placerat er i LB - Ja
Placerat er i LA - Nej
Placerat er i MSV B - Nej
Placerat er i MSV A - Nej
Vunnit LD - Ja
Vunnit LC - Nej
Vunnit LB - Ja
Vunnit LA - Nej
Vunnit MSV B - Nej
Vunnit MSV A - Nej

Skulle ni klara av; (Inte i dagsläget)
LD - Ja
LC - Ja
LB - Ja
LA - Ja
MSV B - Ja
MSV A - Ja

Meriter;
Har ni tävlat KM - Nej
Har ni tävlat DM - Nej
Har ni tävlat SM - Nej
Har ni tävlat EM - Nej
Har ni tävlat elit finalen på Strömsholm - Nej
Vad av ovanstående har ni vunnit - Inget ;)



Bloggtävling



Klicka på bilden för att komma till tävlingen :)


Kingsland

Lite mer Kingsland då x) Men seriöst, hur snyggt och chill skulle i detta vara på tävlingar/hemma i sommar!? G A H !

Någon som vet ungefärligt pris och vart man hittar dom? :)


I'm belong with Kingsland

Jag ÄLSKAR Kingsland! Synd att jag inte äger något av det -.-'


FAIL

Såg att stigbyglarna jag valde i outfiten hade NORGES flagga på sig! Kan man vara mer blind??? xD

FAIL!!! x)


Outfit


Dock gillar jag inte luvan, det blå på hjälmen eller stigbuglarna ;) Men aja ^^

Diss

Jag dissar John Whitaker Union Jack luvan. Dels för det konstiga formen som ser ut att vara jättestor medans öronen ser pyttesmå ut och dels för den stora passpoalen.

Det enda snygga med denna är att loggan är snygg och engelska flaggan hade en bra placering på luvan. Men jag skulle aldrig komma på tanken att köpa en sånhär!


Brunette 4/4

Min medryttare rider.



Grimmor

Är det bara jag som aldrig kan få nog av grimmor? Här är några från Hööks jag skulle vilja ha till tävling, vardags, slit och släng :)


Nya höpåsar

Skulle passa bra nu fram till våren och sommaren. Just nu har jag röda med vita stjärnor på, lite juligt kanske? Men sånnahär ska inköpas :)



Film från Clear Rounden



Kinda Ryttarförening Clear Round

Var ju på Clear Round idag i Kinda. det gick bra och Bruttan var jätteduktig :D

80 CM/L:C :
Hon var inte så pigg på framridningen så jag tänkte "Hur ska detta gå?". Men det gick bra! Hon hade en jättefin framåtbjudning. Fina runda språng förutom på hinder nummer 6, då kom vi lite nära. Hinder nummer 9 var ett alternativt hinder, dvs man behövde inte hoppa det om man inte ville. Det var en vattenmatta. Men jag hoppade det ändå, och det kändes jättebra.

0 Fel

90 CM/L:B :
Hon var inte riktigt framåt och denna runda såg förjävlig ut! Hade superdåligt grundtempo så vi kom för nära på nästan alla hinder, så det vart jättedåliga språng. Hoppade vattenmattan även här. Den var ju lägre än alla andra hinder. Den låg på kanske 60cm i 90-klassen och 50 i 80-klassen. Men var ju felfri även här och det är ju huvudsaken. I Tollstad(Avantia Fritid Cup) blir det L:C och L:B.

0 Fel


Haha, kolla mulen xD




<3


Putsat+Packat+Rakat m.m

Nu är allt ipackat i transporten, kläder är framme, transportskydd och andra grejer framme i stallet, putsat stövlar, sporrar, träns och sadel, rakat bort ränderna på min zebra och snart ska jag slagga :) Se ya tomorrow*stavning or whatever*

Brunette 2/4

Red dressyr i paddocken. Hon var fin med väldigt hård i munnen och lite stark. Jag går inte in mer på detaljer för nu ska jag slagga :)

Såhär ser vi ut imorgon :)

80cm - Lindor-MiasRS, Benskydd-John Whitaker, Spö-Hööks, Schabrak-Lamicell


90cm - Benskydd-Lamicell Pro, Spö-Ullared, Luva-GlenGordon, Boots-Catago Metallic, Schabrak-GlenGordon


Citat



En valack beordrar man,
En hingst ber man,
Ett sto skickar man en skriftlig
förfrågan i tre exemplar och
får ett tveksamt svar tillbaka.

~Kyra Kyrklund

Har den uppsatt på boxdörren :)


Lila schabrak

Ang. mitt lila schabrak kanske några har undrat över hur det ser ut och jag har ju lovat bilder. Såhär ser det ut :)








Schabrak från Copperfield. Pannband, spö, sporrar och boots ska inhandlas :)


Tävlingsset :)

Detta är nästan alla mina tävlingsset. Vilka 2 tycker ni jag ska ha på söndag? :) Räcker med att skriva siffran eller färgen :)


1. Rosa - Benskydd-Lamicell Pro, Tyglar-Hööks, Schabrak-Chantal Club, Luva-Hööks, Sporremmar-?, Spö-Hööks


2. Blå&Silver - Benskydd-Lammicell Pro, Lindor-Hööks(Ser bättre ut i verkligheten med schabraket), Spö-Hööks, Schabrak-SWE från Ullared, Boots-Catago Metallic


3. Röd&Silver/Grå - Benskydd-Lamicell Pro, Spö-Ullared, Schabrak-GlenGordon, Luva-GlenGordon, Boots-Catago Metallic


4. Marin&Silver&Röd - Benskydd-John Whitaker, Spö-Ullared, Schabrak-John Whitaker, Boots-Catago Metallic, Luva-Agria(Kan ev. tas bort)


5. Silver&Svart - Schabrak-Hööks, Benskydd-Lamicell Pro, Boots-Catago Metallic+Ett svart spö från Hööks som jag i den stunden inte hittade..


6. Lime&Brunx1 - Benskydd-Hööks, Schabrak-Hööks, Spö-Hööks


7. Lime&Brunx2 - Benskydd-Hööks, Schabrak-Hööks, Spö-Hööks


8. Lime&Brunx3 - Senskydd-Hööks, Schabrak-Hööks, Spö-Hööks, Lindor-Ullared(Bilden gör färgerna inte rättvisa)


9. Lime&Brunx4  - Senskydd-Hööks, Schabrak-Hööks, Spö-Hööks, Lindor-Ullared(Bilden gör färgerna inte rättvisa)


10. Ljusblå - Benskydd-Lamicell Pro, Lindor-?, Spö-GBG HS, Schabrak-Hööks, Luva-Hööks, Sporremmar-?+Tyglar(likadana som de rosa fast blå)


11. Marin&Röd&Vit - Benskydd-John Whitaker, Rött spö-Ullared, Marint spö-Hööks, Luva-Agria, Schabrak-Hööks


12. Marin&Röd&Vit - Benskydd-John Whitaker, Rött spö-Ullared, Marint spö-Hööks, Luva-Agria, Schabrak-Agria


13. Sverige - Schabrak(Smutsigt)-Lamicell, Benskydd-John Whitaker, Lindor-MiasRS(På kardborret är det en Sverige-flagga), Spö-Hööks


14. Marin&Silver - Schabrak-GBG HS, Benskydd-John Whitaker, Spö-Hööks, Boots-Catago Metallic

Swarovskipannband i silver till alla outfits också ;-)


Raderat

Nu är min önskelista raderad. Jag har INGA pengar, är skyldig min lillasyrra 47 spänn och vill ha Ayr8 hjälm, lamicell platinum, JW union jack, kingsland sweden jacka, HV Polo sports skjorta typ 10st, JW skjorta och det detta är bara en bråkdel av det jag vill ha! Nu har jag raderat ALLT! Börjar om. Mitt nästa köp när jag får råd: GG Pannband Svart och Silver 299:-



Fotosession - Filippa IX













Brunette 1/4

Prinsessan får vila<3















HAHAHHA FÖRLÅT!

Förlåt kära bloggläsare ;) klart det inte är något fel på Skrutten<3 haha, förlåt! Känner mig en aning hemskt efter detta :( eller Bruttan skulle nog kunna ha en släng av ADHD... men det är lungt :) ska gottgöra er efter detta ;)